Day-Cruise-Sifnos-Miles-Away-Travel-10

Μονοήμερες κρουαζιέρες

Το τρίπτυχο θάλασσα – ήλιος – κέφι σημαίνει κρουαζιέρα!

Μονοήμερη κρουαζιέρα στην Αντίπαρο, στο Δεσποτικό, στη θαλάσσια σπηλιά και στον Άγιο Γεώργιο

Ξεκινώντας από τη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού και στρίβοντας αριστερά συναντάμε πρώτα την πανέμορφη εκκλησία της Χρυσοπηγής, της προστάτιδας της Σίφνου χτισμένη πάνω στο βράχο και τέλος τις 3 δαντελωτές παραλίες του Φάρου.

Αφήνοντας πίσω μας τη Σίφνο κατευθυνόμαστε ανατολικά και μετά από μια διαδρομή 20 λεπτών, θα προσεγγίσουμε το πρώτο νησάκι τη Στρογγυλή, το οποίο δεν κατοικείται.

Στη συνέχεια θα συναντήσουμε το Δεσποτικό με τη μαγευτική παραλία, το Λιβάδι όπου εκεί θα κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων κατά κοινή ομολογία.

Φεύγοντας από την παραλία επίσκεψη στην πανέμορφη Αντίπαρο με τις καταπληκτικές ηφαιστιογενείς ακτές, παραμονή για 3 ώρες. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, να γευματίσετε στα παραδοσιακά ταβερνάκια ή και να επισκεφτείτε το περίφημο σπήλαιο της Αντιπάρου.

Έπειτα επιστροφή στον κόλπο του Πλατύ Γιαλού.

Διάρκεια κρουαζιέρας: 5-6 ώρες

Μονοήμερη κρουαζιέρα στην Πολύαιγο και στην Κίμωλο

Ξεκινώντας από τη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού με κατεύθυνση νοτιοδυτική στο στενό μεταξύ Κιτριανής και Σίφνου.

Στα αριστερά μας το πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Κιτριανής χτισμένο στο ομώνυμο ακατοίκητο νησί.

Ακολουθούμε κατεύθυνση νότια και σε πολύ λίγο βρισκόμαστε στον όρμο του φάρου της Πολυαίγου σε μία μικρή πανέμορφη παραλία, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της. Δεν θα παραλείψετε να φωτογραφίσετε τον περίφημο φάρο της Πολυαίγου χτισμένο σε υψόμετρο 130 μέτρων.

Στη συνέχεια, ξεκινάμε πάλι και κατευθυνόμαστε δυτικά στον όρμο Καλόγεροι. Εδώ θα κάνουμε μια στάση για να θαυμάσουμε τα γαλαζοπράσινα νερά με την άσπρη άμμο.

Βάζουμε πλώρη για το νησάκι της Κιμώλου και εντός λίγων λεπτών προσεγγίζουμε το λιμάνι της, την Ψάθη. Εδώ θα παραμείνουμε για 2 με 2μιση ώρες για γεύμα και καφέ ή αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε με τα πόδια τη Χώρα της Κιμώλου, που είναι πολύ κοντά. Εκεί θα θαυμάσετε τη μεγαλοπρεπή εκκλησία της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Εν συνεχεία ξεκινάμε να επισκεφτούμε και τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού όπως ο Άγιος μηνάς, η Γουπα Κάρα και τα Πράσα, την ωραιότερη παραλία της Κιμώλου. Αφού κολυμπήσουμε για λίγο εκεί θα πάρουμε κατεύθυνση βορειοανατολική και θα γυρίσουμε πάλι πίσω στον όρμο του Πλατύ Γιαλού.

Διάρκεια κρουαζιέρας: 5-6 ώρες

Ο γύρος της Σίφνου

Αναχωρούμε από τη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού με κατεύθυνση νοτιοδυτική και βρισκόμαστε στο στενό ανάμεσα στη Σίφνο και στο ακατοίκητο νησί της Κιτριανής με την ομώνυμη εκκλησία μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στο ακρωτήρι του Κοντού, όπου αριστερά κατά την είσοδό μας βλέπουμε την εκκλησία Άγιος Γεώργιος και στο βάθος την αμμουδερή παραλία της Φυκιάδας όπου μπορούμε να απολαύσουμε το πρώτο μπάνιο.

Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς τον όρμο Βαθύ, έναν κλειστό κόλπο με παραδοσιακά ταβερνάκια και μια απάνεμη παραλία. Συνεχίζοντας την πορεία μας δεξιά συναντάμε και άλλες παραλίες και σε λίγα λεπτά φτάνουμε στο κυρίως λιμάνι της Σίφνου, τις Καμάρες. Εκεί θα θαυμάσουμε τον προφήτη Ηλία και τον Άγιο Συμεών στις κορυφές του βουνού.

Κατόπιν φτάνουμε στον όρμο Βρουλίδια, μια μικρή πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά όπου μπορούμε να γευματίσουμε. Επόμενη προσέγγιση είναι ο όρμος της Χερρονήσου μια γραφική μικρή παραλία με πολλά ψαροκάικα. Αφήνοντας πίσω μας τη Χερρόνησο παρατηρούμε διάφορους κόλπους όπως την Βλύχαδα και το περίφημο ακρωτήρι του Άγιου Σώστη, γνωστό για τα μεταλλεία του από αρχαιοτάτων χρόνων.

Μετά από λίγα λεπτά θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας της Πουλάτης και μετά από εκεί κρατώντας νότια πορεία συνεχίζουμε προς το Κάστρο και τη παραλία Σεράλια, όπου μπορούμε να σταματήσουμε για μια γρήγορη βουτιά στα πεντακάθαρα αυτά νερά.

Συνεχίζοντας την πορεία μας νοτιοδυτικά αυτή τη φορά συναντάμε τις 3 παραλίες τη μία δίπλα στην άλλη, του Φάρου, της Φασολούς και του Γλειφού όπου μια στάση επιβάλλεται για μια βουτιά στις 3 απάνεμες αυτές παραλίες.

Κατόπιν αυτό που βλέπουμε είναι το ακρωτήρι με το πανέμορφο μοναστήρι της Χρυσοπηγής να δεσπόζει πάνω στον κομμένο βράχο και στα δεξιά μας βλέπουμε την παραλία του Αποκοφτού με τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά.

Τέλος μετά τη Χρυσοπηγή ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας επιστρέφοντας στη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού!

Διάρκεια κρουαζιέρας: 6 ώρες