el  en 
+30 21 0515 1090  | 

Ναύπλιο | 3 ημέρες οδικώς | αναχώρηση 27/10

Nafplion, Greece
from/per person 95
 • 28ης Οκτωβρίου

Description

1η ημέρα: 27/10, Αθήνα – Μυκήνες – Κεφαλάρι – Ίρια Αργολίδας
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τις Μυκήνες, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Μετά την περιήγησή μας στον χώρο θα αναχωρήσουμε για το Κεφαλάρι Αργολίδας. Ένας πραγματικά γαλήνιος τόπος πνιγμένος στο πράσινο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον γραφικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής ο οποίος βρίσκεται χτισμένος μέσα στον βράχο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και απόγευμα πλέον άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας στα Ίρια Αργολίδας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 28/10, Ναύπλιο (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό σε μπουφέ και σήμερα θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Σήμερα απαριθμεί περίπου δεκαεπτά χιλιάδες κατοίκους και είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της χώρας μας. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο σήμα κατατεθέν της πόλης το Παλαμήδι, το σπουδαίο ναυπλιώτικο φρούριο. Χτισμένο σε όλο σχεδόν το μήκος του ομώνυμου λόφου, το επιβλητικό ενετικό φρούριο σε προκαλεί να περπατήσεις στους οχτώ προμαχώνες του και να θαυμάσεις τον τόπο από ψηλά. Μετά την μονόωρη ξενάγηση θα κατεβούμε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της πόλης, το ναό του Αγίου Γεωργίου, με τον θρόνο απ’ τον οποίο παρακολουθούσε τις τελετές ο Όθωνας καθώς και την πιστή απομίμηση του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο κέντρο του τέμπλου του ναού. Προχωρώντας στα σοκάκια, θα φτάσουμε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα παρατηρήσουμε τα σημάδια που άφησαν στον τοίχο τα βόλια που στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 έριξαν νεκρό τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Επόμενος σταθμός η Πλατεία Συντάγματος η μεγαλύτερη και χαρακτηριστικότερη πλατεία της πόλης. Επίσης θα δούμε την πρώτη Βουλή της Ελλάδας όπου έγινε και η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα, την Πλατεία Φιλελλήνων, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Γάλλους Φιλέλληνες που έπεσαν κατά την Ελληνική Eπανάσταση και το  Ρολόι της πόλης. Τέλος θα επισκεφτούμε το μουσείο Κομπολογιού αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο αλλά και παραδοσιακό φαγητό (έξοδα ατομικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 29/10, Ίρια – Παλαιά & Νέα Επίδαυρος – Λουτράκι – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για έναν από τους σημαντικότερους και ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στη συνέχεια και σε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων θα επισκεφθούμε την Νέα Επίδαυρο. Εδώ, το Δεκέμβριο του 1821, έγινε η πρώτη Εθνική συνέλευση των Ελλήνων, του μόλις τότε απελευθερωμένου ελληνικού κράτους, όπου μεταξύ άλλων ορίστηκε το γαλανόλευκο σαν το χρώμα της Ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια μέσα από μια πανέμορφη πευκόφυτη διαδρομή θα καταλήξουμε στο Λουτράκι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (έξοδα ατομικά) και το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα.

Τύπος δωματίου Τιμή κατ’ άτομο
2 ημέρες 3 ημέρες
Δίκλινο 95 € 135 €
3ο άτομο ενήλικας 90 € 125 €
3o άτομο παιδί έως 12 ετών 60 € 70 €
4ο άτομο παιδί έως 12 ετών 75 € 100 €
Μονόκλινο 115 € 165 €

*Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 10/10. Έπειτα θα αυξηθούν περίπου 20%.

Περιλαμβάνονται:

 • Μία ή δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Iria Beach 3* στα Ίρια Αργολίδας
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Δωρεάν απογευματινή μεταφορά καθημερινά στην πόλη του Ναυπλίου με επιστροφή
 • Ξενάγηση Ναυπλίου από επίσημο ξεναγό
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 
Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο

Schedule

1η ημέρα: 28/10, Αθήνα – Μυκήνες – Ναύπλιο – Ίρια
2η ημέρα: 29/10, Ίρια – Παλαιά & Νέα Επίδαυρος – Λουτράκι – Αθήνα