Ελληνικό το 2ο καλύτερο νησί του κόσμου για το 2017

Τα 10 κορυφαία νησιά παγκοσμίως για το 2017, όπως ψηφίστηκαν από εκατομμύρια ταξιδιώτες απ’όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor. Στην κατηγορία Καλύτερα νησιά του κόσμου των φετινών βραβείων Traveller’s Choice, φιγουράρει και ένα ελληνικό νησί.

Ειδικότερα, η Σαντορίνη επιλέχθηκε από εκατομμύρια τουρίστες ως το δεύτερο κορυφαίο νησί του κόσμου, μετά από το Μάουι της Χαβάης και προσπερνώντας νησιά όπως η Χαβάη, το Μπαλί, η Μαγιόρκα και ο Μαυρίκιος.

“Η Σαντορίνη εκπέμπει μια διαφορετική, αλλά εξίσου θελκτική γοητεία. Αυτό το οφείλει εν μέρει στη γεωγραφική της ιδιομορφία. Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού, Περίσσα και Καμάρι, με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ελκύουν πολλούς τουρίστες όπως και η πασίγνωστη Κόκκινη Παραλία κοντά στο Ακρωτήρι (μία τοποθεσία που επιβάλλεται να επισκεφθούν οι λάτρεις των αρχαιολογικών ευρημάτων). Η Σαντορίνη, που απλώνεται περιφερειακά γύρω από μια τεράστια λιμνοθάλασσα στο σύμπλεγμα των κυκλαδίτικων νησιών, προσφέρει καταπληκτική θέα από τις πόλεις που είναι χτισμένες ψηλά στο βουνό, εκλεκτή κουζίνα, υπέροχες γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και εξαιρετικά κρασιά”, αναφέρει το TripAdvisor.