Ιδιωτική Περιήγηση Σίφνου με ξεναγό

Σας παραλαμβάνουμε από το κατάλυμα και αμέσως ξεκινάει η ξενάγηση μας στην Σίφνο, με πρώτο σταθμό το ιστορικό χωριό Κάστρο, την πιο γραφική περιοχή της Σίφνου. Η ζωή εκεί συνεχίζεται αυτόνομα από τους προϊστορικούς χρόνους, βρίσκεται στην κορυφή ενός πετρώδους υψιπέδου με απόκρημνες βουνοπλαγιές και μοναδική πανοραμική θέα στα γύρω νησιά. Το χωριό του Κάστρου ήταν πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1836. Στα νότια του λόφου βρίσκεται η Σεράλια, το αρχαίο λιμάνι της Σίφνου. Θα περπατήσουμε μέσα στα πανέμορφα σοκάκια του Κάστρου και θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα 1ου – 6ου  αιώνα π.Χ.

Συνεχίζουμε την ξενάγηση στο παραδοσιακό χωριό του Αρτεμώνα, σχεδόν ανέγγιχτο από την μοντέρνα ζωή, περπατώντας θα δούμε την παλιά αριστοκρατική γειτονιά και θα θαυμάσουμε τις νεοκλασικές επαύλεις, κτισμένες πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, βαμμένες με παραδοσιακά Κυκλαδικά χρώματα.

Τελειώνοντας την εξερεύνησή μας στον Αρτεμώνα, θα βρεθούμε στο πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Σίφνου: την Μυκηναϊκή  Ακρόπολη. Η Ακρόπολη, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του «Κάστρου του Αϊ-Δριά», είναι η καλύτερα διατηρημένη Μυκηναϊκή οχυρωματική θέση σε ολόκληρο το σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μεγάλο μέρος μυκηναϊκού τείχους του 12ου αιώνα π.Χ.. Μέσα σε αυτό υπάρχουν τα ερείπια πέντε κατοικιών. Εντός του Μουσείου φιλοξενούνται τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές. Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, κτισμένη το 1701, με μοναδική θέα στο Αιγαίο και στους γύρω οικισμούς της Σίφνου. Τελευταίος προορισμός η Απολλωνία, παραδοσιακός οικισμός και πρωτεύουσα του νησιού. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις απαλόγραμμους λόφους με μία πανέμορφη, παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Παντού ο λιτός διάκοσμος προσφέρει ένα σύνολο μοναδικής αισθητικής αξίας.

Γυρίζουμε στο ξενοδοχείο και είμαστε βέβαιοι ότι τα ακούσματα του παρελθόντος και του παρόντος σε συνδυασμό με τις εικόνες της Σίφνου θα χαραχτούν στην μνήμη σας και σίγουρα θα μας επισκεφτείτε πάλι.

Περιλαμβάνονται: Ελληνόφωνος / Αγγλόφωνος ξεναγός, μεταφορές από / προς  ξενοδοχείο, εισιτήρια για τον Αρχαιολογικό χώρο / μουσεία, μικρό μπουκάλι νερό, παραδοσιακό Σιφνέικο γλύκισμα, χάρτης, φόροι, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται: Επιπλέον γεύματα, ποτά

 

*Σημειώσεις: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς όμως παραλείψεις.

Η επίσκεψη στην Μυκηναϊκή Ακρόπολη μπορεί να αντικατασταθεί από επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής, εφόσον το επιθυμούν οι συμμετέχοντες ή όταν ο αρχαιολογικός χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης είναι κλειστός.

Διάρκεια: 4 ώρες / Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη (όλα τα οχήματα χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των πελατών από το ένα χωριό στο άλλο, οι επισκέψεις στο κάθε χωριό γίνονται με τα πόδια)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου είναι ανοιχτό Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 08:30 – 15:30

Ο αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Ανδρέα είναι ανοιχτός Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή 08:30 – 15:30

Δύο επιπλέον ώρες αναμονής για κολύμπι ή γεύμα στον Πλατύ Γιαλό ή το Βαθύ στο τέλος της περιήγησης μπορούν να προστεθούν με επιπλέον χρέωση, βάσει διαθεσιμότητας.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν αυτήν την περιήγηση την ημέρα & ώρα που επιθυμούν.