Μονοήμερες εκδρομές σε Σέριφο & Μήλο

Η Σίφνος λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ενδείκνυται για μονοήμερες εξορμήσεις στα γύρω νησιά όπως είναι η Σέριφος και η Μήλος. Αυτά τα δύο πανέμορφα νησιά είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδος.

Η μονοήμερη εκδρομή περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια από και προς τον προορισμό της επιλογής σας και τις μεταφορές σας από / προς το λιμάνι της Σίφνου. Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από Σίφνο για Σέριφο (25 λεπτά) ή Μήλο (55 λεπτά) καθημερινά με ταχύπλοα.

Κατόπιν ζήτησης μπορούμε να σας παρέχουμε περιήγηση στο κάθε νησί με τη συνοδεία ξεναγού για να θαυμάσετε όλες τις ομορφιές του κάθε μέρους, καθώς και να μάθετε την ιστορία του.

Σέριφος

Το μικρό νησί των Κυκλάδων που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με την άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων του και την νησιώτικη όψη του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας.

Όταν το πλοίο φτάνει στο λιμάνι στη Σέριφο, ο επισκέπτης βλέπει μπροστά του να σηκώνονται τεράστια βράχια. Η πρώτη η εικόνα δεν κολακεύει το νησί. Αλλά αν κοιτάξει κανείς καλύτερα θα δει την απέραντη κάτασπρη αμμουδιά που εκτείνεται δίπλα στο λιμάνι και ψηλά στο λόφο τον οικισμό της Χώρας και εκεί καταλαβαίνει γιατί θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων.

Η Σέριφος βρίσκεται ανάμεσα στη Κύθνο και στη Σίφνο και έχει έκταση 70 τ. χλμ. Γυμνοί λόφοι, εύφορες κοιλάδες, όρμοι και απέραντες ακτές συνθέτουν τη φυσική ομορφιά  του νησιού. Οι γραφικοί οικισμοί με τη χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική προσθέτουν τη δική τους λάμψη στο πανέμορφο σκηνικό του τόπου.

Στη Σέριφο μπορεί κανείς να ηρεμήσει και να χαρεί την υπέροχη φύση και κυρίως τις μαγευτικές παραλίες. Η Σέριφος διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή νησιώτικη μορφή της.

Μήλος

Στο νησί όπου βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου. Το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο με τους λευκούς βράχους, τα πράσινα νερά και τις σπηλιές. Οι κατακόμβες, οι εξωτικές παραλίες, το πολύχρωμο κλίμα, ο Εμπουριός και τα Μανδράκια με τα υπόσκαφα κτίσματα για τις βάρκες, το ηλιοβασίλεμα, όλα εδώ δείχνουν γιατί  η Μήλος είναι φανταστική.

H έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, έδωσε στην Μήλο τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της που είναι γεμάτα αντιθέσεις και εξαιρετική ομορφιά.

Από τουριστική άποψη η Μήλος παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουν τον επισκέπτη να περάσει αξέχαστες διακοπές.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της Μήλου είναι το καλό φαγητό, πολλές μαγευτικές παραλίες, παραδοσιακούς οικισμούς και επιλογές περιήγησης που δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε.