Food & Culture Εμπειρία στη Σίφνο

Έχετε δοκιμάσει ποτέ σας υποβρύχιο; Πόσα γλυκά που έχουν γεύση γλυκάνισου γνωρίζετε; Το γνωρίζατε ότι μία πίτα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κάτι που χάσατε; Πιστεύετε ακόμη ότι το ούζο και η ρετσίνα εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Θα θέλαμε να «διαλύσουμε» μερικούς μύθους γύρω από το φαγητό και να δημιουργήσουμε μερικούς νέους!

Θα περιπλανηθούμε στα χωριά της Απολλωνίας και του Αρτεμώνα και θα δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα συζητάμε για την γεωργία, συνταγές που συνδέονται με παραδόσεις και θρησκευτικές πεποιθήσεις, προελεύσεις φαγητών, το καθημερινό μαγείρεμα, καθώς επίσης και τρόπους να διατηρήσουμε φρέσκα τα προϊόντα.

Θα συναντήσουμε τοπικούς ζαχαροπλάστες, ζαχαροπλάστριες, μάγειρες, φουρνάρηδες και παραγωγούς τυριών και θα καταλάβουμε την τεράστια διαφορά που υπάρχει στην ποιότητα, τη σημασία των επιλεγμένων υλικών και την επίδραση που έχει το φαγητό στην υγεία, ψυχοσύνθεση και κοινωνική ζωή των ανθρώπων.

Στο κάτω κάτω βρίσκεστε στο μέρος όπου γεννήθηκε ο πιο δημοφιλής Έλληνας μάγειρας, ο Νικόλαος Τσελεμεντές!

Αυτή η ιδιωτική περιήγηση με ξεναγό, περιλαμβάνει περπάτημα στα κεντρικά χωριά της Σίφνου, συχνές στάσεις και «λιχουδιές», ενώ επιπλέον θα μιλάμε για τα φαγητά, τη μαγειρική και τις συνήθειες των ντόπιων. Θα συναντήσουμε ντόπιους, θα γνωρίσουμε την καθημερινότητά τους και θα δοκιμάσουμε ή αγοράσουμε τοπικά προϊόντα για να πάρουμε πίσω στο σπίτι μας. Στο τέλος της περιήγησης θα απολαύσετε ένα γεύμα με ελληνικούς «μεζέδες». Στην  αρχή θα σας προσφέρουμε μία βαμβακερή τσάντα για να τη γεμίσετε με διάφορες τοπικές λιχουδιές!

Αριθμός συμμετεχόντων: 2 – 7 άτομα

Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Σάββατο: 11:00 ή 18:00