Μονοήμερες κρουαζιέρες

Το τρίπτυχο θάλασσα – ήλιος – κέφι σημαίνει κρουαζιέρα!

Μονοήμερη κρουαζιέρα στην Πολύαιγο

Ξεκινώντας από τη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού με κατεύθυνση νοτιοδυτική στο στενό μεταξύ Κιτριανής και Σίφνου.

Στα αριστερά μας το πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Κιτριανής χτισμένο στο ομώνυμο ακατοίκητο νησί.

Ακολουθούμε κατεύθυνση νότια και σε πολύ λίγο βρισκόμαστε στον όρμο του φάρου της Πολυαίγου σε μία μικρή πανέμορφη παραλία, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της. Δεν θα παραλείψετε να φωτογραφίσετε τον περίφημο φάρο της Πολυαίγου χτισμένο σε υψόμετρο 130 μέτρων.

Θα κάνουμε δύο / τρεις στάσεις αγκυροβολώντας  το σκάφος, εναλλάσσοντας μεταξύ λευκών παραλιών και κρυμμένων κόλπων με τυρκουάζ νερά. Θα έχετε χρόνο για μια χαλαρή βουτιά και να απολαύστε το πανέμορφο τοπίο που μπορεί να προσφέρει μόνο η Πολύαιγος.

Μετά την πλεύση γύρω από το νησί, θα επιστρέψουμε στον ΠλατύΓιαλό.

Διάρκεια κρουαζιέρας: 7 ώρες

 

Ο γύρος της Σίφνου

Αναχωρούμε από τη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού με κατεύθυνση νοτιοδυτική και βρισκόμαστε στο στενό ανάμεσα στη Σίφνο και στο ακατοίκητο νησί της Κιτριανής με την ομώνυμη εκκλησία μεγάλης ιστορικής σημασίας.

 Η περιήγηση περιλαμβάνει 20 λεπτά ιστιοπλοΐας κατά μήκος της ακτής που θα μας οδηγήσει στον κόλπο Φυκιάδα όπου θα βρείτε μια υπέροχη παραλία με λευκή άμμο και τη μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, και τα 2 προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα.

Μετά από άλλα 25 λεπτά ιστιοπλοΐας,  περνώντας από το Βαθύ, θα φτάσουμε στον πανέμορφο κόλπο του Χονδροπού, ένα μαγευτικό και απομακρυσμένο μέρος με κρυστάλλινα νερά. Εδώ
μπορείτε να δείτε τον όμορφο βυθό.

Τέλος, μετά από μια ολόκληρη μέρα απολαμβάνοντας τη φύση στην καθαρότερη μορφή της, ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας επιστρέφοντας στη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού!

Διάρκεια κρουαζιέρας: 7 ώρες